Monday, October 18, 2010

12 hrs by MegaStar Coach

Aku baru jer sampai pulang dengan selamat dan jayanya dari Bandar Melakau Melaka. Letih gak perjalanan yang membuang mengambil masa selama hampir 12 jam nieh.. Sebenarnya kalu ikut perjalanan standard dengan kelajuan standard bas-bas lumba nieh.. 8 jam kompem sampai destinasi dan tujuan yang sebenar...
Bukan gambar sebenar .. hehehe

8pm ++ --> Bertolak dari Sempang Pantai... Sambil mendrift kereta sepoi-sepoi bahasa.. Cool jer bawak bersama penumpang-penumpang di belakang..

9pm ++ --> Dah berada di dalam perut bas.. Burrppp.. Kenyang bas tu makan.. Tak ler ramai sangat pesenjer dia.. Boleh bilang dengan jari-jari di tangan anda..

10.30pm --> Den dah sampai Soromban terminal 1.. Hah.. Kali nieh kerusi-kerusi telah penuh di isi di dalam bas.. Lama gak la lepak kat sini.. Bas bertolak dari Soromban pun den tak sadau..

1.10am --> Bas MegaStar mengeluarkan diri ke arah Sungai Kurus ntuk lepak-lepak makan-makan sambil membuang sisa-sisa kumbahan.. Duhhh.. masuk tandas yang paling bersih di kenakan charge 2kupang.. Layan jer la..
(Pasnieh dah tau daaa team-team bas yang mana slalu lepak luar kawasan rNr pLus nieh .. antara kompeni-kompeni yang makan free adalah .. jeng jeng.. KKKL, Utama Xpress, Naik Selalu Xpress, MegaStar .. Huhh.. Elak-elakkan lerrr naik bas yang makan free nieh..)
Bergerak keluar dari sini pun tatau sebab tak cacat catat masa.. zzZzzzZZz...

3am ++ --> Ehh... Apa kes brenti tepi exit Simpang Pulai nieh.. Aku nak pi Cameron Highland ka..?? Cisss... Kena tukar bas ler plak.. Under same company.. Takpa.. Lompat keluar trus carik seat yang sama lepak dalam bas yang satu lagi.. Ok la.. Dapat gak seat tu.. Tapi.. Errkk.. Bas nieh ol' skool la plak.. Luar nampak chantekk.. Dalam.. heh.. tipah tertipu lagi.. Okeh.. Bas pun berjalan bersama-sama driber yang sama drift dari Melaka..

5 menet slpas bergerak..
Di KM293 Simpang Pulai.. Wa rasa sesak nafas n pandangan dah blur-blur.. Aisehh.. apa kes lak.. Kena tindih ngan hantu ..? Derrr.. Bas berasap la plak.. Bau hangit mencucuk bulu hidung .. Dah tak MegaStar dah.. lembik Star.. wakaka.. (Dalam fikiran terbayang aksi-aksi cuak penumpang-penumpang bas yang kebakaran.. Di samping aku menjadi hero .. hero amik gambar daa.. hehehe.. dah siap ON kamera Nikki aku nak jadi orang pertama menyebarkan aksi-aksi kebakaran bas nieh .. Then menjual gambar-gambar yang telah di snap kepada media-media perdana.. Wahh.. Kaya denn.. ) Drebar bas shutdown njen bas.. Ek eleh.. tgk org lain masih lagi syok di buai mimpi.. Aku pun purak-purak pensan dalam bas bersama-sama penumpang yang lain..


3.46 am --> After 1/2 jam shutdown.. Bas telah di start dengan kacaknya.. Test case dilakukan.. On suma suis lampu n sewaktu dengannya, press minyak throttle.. Still tak gerak-gerak lagi bas.. Asap berkurang sudaa...

3.51 am --> Bas sudah bergerak.. Tapi dengan kelajuan yang sama taraf dengan Honda.. Honda Cup 50.. Tapi tak kesah.. Asal asap dah takdak n makin berkurang.. (Tak bleh la jual gambar-gambar xklusif :((   )

zzzzzzzzZZZzz..

Kul 7.40 am.. Sampai jua di kuLim bandar keriangan.. start keta.. Balik rumah.. Mandi.. N trus ke tempat kerja mencari fB.. muahaha...

3 nuKiLan penDapaT:

cik selamah kundang said...

aku ingat pi singapore.ni betul2 terbakar ke hangit sbb enjin je?

curigelap said...

aku pun tatau aa.. bau asap mcm hangit tayar.. huh.. sib baik tadak asma.. kalu dak.. ada yg naik embulen

cik puan eLy said...

zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

 
Free Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Website templateswww.seodesign.usFree Wordpress Themeswww.freethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree CSS Templates Dreamweaver